Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ентусиасти ще премерят сили с радиоуправляеми модели в Щръклево

Снимка: Радио Шумен

Авиошоу ще събере днес и утре, на летището в Щръклево край Русе, пилоти на радиоуправляеми модели. Уменията си ще премерят около 50 участници от България и Румъния. Зрителите ще могат да видят състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети и радиоуправляеми хеликоптери, демонстрация на въздушни спортове и издигане на два топловъздушни балона.


С радиоуправляемите хеликоптери участниците ще покажат майсторско управление на моделите - полет по гръб, на нож и махало, обясни Явор Йотов, организатор на събитието и председател на спортен модел клуб "Приста"-Русе:

Във взаимодействие с Асоциацията на леката авиация, които ще присъстват на мероприятието, ние ще го проведем, както за малките авиомодели, така във въздушното пространство ще присъстват и леки и свръхлеки самолети. Всичко това е с много сериозен контрол, с опитни хора, които са в спорта и основно се занимават с авиация повече от десет години. Ще се опитаме максимално да създадем емоция.


В края на авиошоуто зрителите ще могат да полетят с топловъздушен балон и да опитат сами да управляват авиомодели на компютърен симулатор.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна