Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Телешкото месо, изтъргувано при съмнителни условия в Хасково, е било годно за консумация, съобщават от БАБХ

Снимка: БГНЕС

Телешкото месо, изтъргувано при съмнителни условия в Хасково, е било годно за консумация, съобщават от Българската агенция за безопасност на храните. 
След като месото не е допуснато в Турция по административни причини, животните  са насочени за санитарно клане в най-близката кланица на територията на България. От агенцията по храните са категорични, че не е имало никакви съмнения за заболяване. "На добитото месо са направени всички необходими лабораторни изследвания, които са доказали, че месото е годно за консумация", категорични са от агенцията. Както "Хоризонт" съобщи, близо 10 тона телешко месо е изтъргувано в Хасково и областта при съмнителни условия на контрол. 
Неправителствената организация "Ангели за животните", базирана в Австрия, сигнализира, че 130 телета, затворени в камиони, престояват две седмици без храна и вода в така наречената ничия зона между Турция и България. След като са транспортирани в кланица край Харманли, животните са унищожени, а месото им пуснато в търговската верига. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна