Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на "Атлетико" намекна за напускане

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Диего Симеоне загатна, че може да напусне "Атлетико" (Мадрид) при добра оферта. Той беше силно разочарован от новата загубена битка във финал на Шампионската лига срещу "Реал" (Мадрид) и заяви просто, че трябва да се прибере в Испания при близките и семейството си, да заздрави раните и да помисли за бъдещето. Симеоне подчерта, че за "Атлетико" като клуб двата финала са отлично постижение, но не и за него като старши треньор.   

На първо време, поздравления за отбора на "Реал" (Мадрид), който отново ни надви, този път с дузпи. Ние започнахме лошо мача, но някъде към 20-та или 25-та минута заиграхме далеч по-организирано. През второто полувреме можехме да изравним и по-бързо, не успяхме, но нашите намерения бяха ясни - излязохме, за да атакуваме. И двата отбора създадоха шансове за гол, а ние успяхме да вкараме втория в мача. В продълженията пък всички бяха твърде уморени. За съжаление, никой не помни загубилите. Ние загубихме два финала, което е провал. Сега е време да го превъзмогнем и да оставим раните да зараснат.

Винаги най-добрият отбор е този, който е спечелил мача. Това автоматично прави "Реал" (Мадрид) по-добри, защото ни победиха. Ние пък имахме шанс да бъдем шампиони на Европа и не се възползвахме от него, така че за нас остава да продължаваме да работим усилено. Аз пък трябва да премисля нещата и от моя гледна точка.

Не е никак приятно да загубиш два финала, като в първия си водил дълго време и в крайна сметка падаш с 1:4 след продължения. След това пък с дузпи. Никога не е лесно да превъзмогнеш подобно нещо, но пък целият ми живот е такъв. За "Атлетико" двата финала за три години са отлично постижение, но не мисля, че това важи персонално за мен, заяви Симеоне след срещата.   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна