Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бейл: Шампионската лига е най-важна

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на "Реал" (Мадрид) спечелиха Шампионската лига, а това за тях е далеч по-значимо постижение от титлата в испанското първенство, заяви Гарет Бейл след победата с дузпи срещу "Атлетико" (Мадрид) на финала. Уелският нападател добави, че не е усетил напрежение през целия мач, а напротив - той се е изнервил, след като е отбелязал своята дузпа и вече всичко е било извън неговия контрол.

Чувството е уникално. Това е втората ни купа и се чувстваме двойно по-щастливи. Просто не мога да го опиша с думи. Вечерта е прекрасна и чакам с нетърпение отборните празненства. Няма обаче да забравим, че ни беше и много трудно срещу този голям съперник и страхотен отбор. Страдахме много, особено през второто полувреме. И условията никак не ни помагаха, защото беше твърде топло и въздухът беше доста влажен. Често имаше и схващания в мускулите, сами го видяхте. Атлетико се противопостави отлично, но в крайна сметка ние спечелихме и сме доволни, че го направихме.

Лично аз се чувствах на върха на силите си най-вече през първото полувреме. Може би жегата ни повлия, но в такива случаи единственото нещо, което можеш да направиш, е да се приспособиш. Мисля, че се справих, играх добре и най-важното - спечелихме купата.

Понякога в мачовете се случват неща, към които просто трябва да се адаптираш. Понякога трябва да нападаш, а друг път - да се защитаваш. Справихме се добре и в двата компонента. При дузпите пък не се чувствах по-различно, нямаше допълнително напрежение. Бях спокоен и сигурен, че ще вкарам. По-скоро се изнервих след гола, защото желаех победата ужасно силно, а вече нищо не зависеше от мен. Просто се надявах моите съотборници да вкарват, което се и случи. Между другото, моят крак също се схвана, но едва при тичането към Роналдо.

Изкарахме много тежък сезон. Във вътрешното първенство бяхме близо до титлата и не успяхме да я спечелим, но днес сме шампиони на Европа и не заменяме този трофей за който и да било друг, каза той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна