Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Sentimental Swingers празнуват рожден ден с „Аз не правя така”

БНР Новини
Снимка: личен архив

Днес е концертът на Sentimental Swingers в София Лайв клуб, по повод официалната премиера на новото видео към песента им „Аз не правя така”, написана специално за дамите (текст и музика) от тромпетиста и композитор Михаил Йосифов. Авторското изпълнение е включено в първия албум на суингиращите певици – „Cradle of Love”. Днес момичетата празнуват и годишнина от началото на тяхното съвместно музициране и забава.

Създадени през 2010 година, Sentimental Swingers – Андрония Попова, Десислава Андонова и Вера Шандел, заедно с музикантите от секстета на Михаил Йосифов, съживяват златните години на суинга, припомнят красотата на джаза, и изпълват с нов живот градската песен. Стилът им е запазена марка за изключително забавление, а концертите им са въздействаща смес от чиста емоция и заразителен ритъм, които могат да задоволят всички вкусове.

Видеото към игривата песен на Вера, Деси и Рони е заснето от Катерина Тамбурковска, а зад камерата е операторът Иван Кунчев. Заразена с вируса на суинга, младата режисьорка реализира клипа към песента „Аз не правя така”, само няколко месеца след излизането на албума „Cradle of Love”, заедно с Иван Кунчев и това е общата им курсова работа за НАТФИЗ.

Танците по време на снимките на видеото са осъществени от момичетата и момчетата от Lindy Hop Bulgaria – суинг школа за танци.

Ето и новия видеоклип:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна