Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световната природозащитна организация и център "Музейко" организираха акцията "Чиста природа"

Много деца и родители се включиха в акция "Чиста природа", която бе организирана от екип на Световната природозащитна организация у нас и център "Музейко", по повод световния ден на околната среда. Чрез забавни игри, целящи да изградят полезни навици у малчуганите и юношите, бе даден стартът на третото предизвикателство от серията задачи за ученици на възраст от 7 до 18 години от цялата страна. Ето какво научиха участниците в акцията:

Научих, че винаги трябва да се опазва природата, да не се хвърлят неща на природата, а да се хвърлят в кофата. Не трябва да изхвърляме хартии и други неща в тревата, в реките, защото могат да замърсят природата и така да изчезнат животните.

Трябва да пазим околната среда, да не замърсяваме.

Нели Дончева от Световната природозащитна организация заяви:

Всички учим за това как можем да опазваме околната среда, като променим някои неща в ежедневието си, учим за това защо отпадъците, изхвърлени сред природата, са вредни и как да ги почистваме. Аз имам следното послание: Учете, интересувайте се от природата и околната среда и я пазете, защото ние живеем сред нея. Ако имаме природа и добра околна среда, ние ще живеем хубаво и ще имаме високо качество на живот.





Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна