Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Окръжната прокуратура в Пазарджик няма сигнал, че Иван Евстатиев е опитал да се самоубие

Снимка: БГНЕС

В Окръжната прокуратура Пазарджик не е получен сигнал, че бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев е направил опит да се самоубие, каза за "Хоризонт" говорителят Димитрия Ганчева. В събота той е бил открит паднал до леглото в затворническата си килия с фрактура на челото.

Информацията, че Евстатиев, който е обвинен в сексуално насилие върху 16-годишна ученичка, е направил опит да се самоубие в затвора съобщи адвокатът му Ташкена Колчева. След като Пловдивският окръжен съд окончателно остави без уважение молбата за промяна на мярката му за неотклонение "задържане под стража", Евстатиев е изпаднал в депресия и е отказал да се храни. В събота той е бил открит паднал до леглото. Предполага се, че е припаднал от глад и се е наранил. Върху пода са открити следи от кръв. В момента Иван Евстатиев е пазарджишката болница и състоянието му е стабилно, каза директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев

Има рани на челото, има фрактури на максиларния синус и малко въздух в подкожието на челото, но състоянието му е добро. Общото му състояние е без промяна. Контактен, адекватен, без загуба на съзнание, в добро състояние. Два, три дена ще остане, ще му се направи контролен скенер и ако всичко е наред, ще бъде изписан.

От прокуратурата са категорични, че инцидентът няма да повлияе на досъдебното разследване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени