Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се по всички възможни версии за смъртта на 20-годишната Веселина Тодорова от Габрово

Снимка: БГНЕС

Разследващите работят по всички възможни версии за смъртта на 20-годишната Веселина Тодорова от Габрово. Засега не е установен мотив, който да подкрепи предположението, че момичето е станало жертва на престъпление.

Няма водеща версия при разследването на смъртта на Веселина, която в събота по обед беше намерена паднала пред блока, в който живеела. Това съобщи наблюдаващият прокурор по случая Людмила Рачева:

Работим по всички възможни версии - и като умишлено убийство, и като самоубийство, ако такова бъде установено, склоняване към самоубийство...

Проверява се всякаква информация, имаща отношение към случая, обясниха пред журналисти представители на полицията и прокуратурата, които не са съгласни с коментарите на близки на момичето, че се прави опит да се прикрие истината. Разследващите продължават да търсят потвърждение на версията за убийство, като в екипа са включени и служители на отдел "Убийства" при Главна дирекция "Национална полиция", съобщи нейният шеф Христо Терзийски:

Основната ни цел е да потърсим мотив за евентуално убийство. Към настоящия момент не сме открили данни за някаква причина, поради която срещу момичето да бъде упражнено физическо насилие, а още по-малко някой да посегне на нейния живот.

Разследващите чакат резултатите от пробите, иззети от трупа, като вече е установено наличието на наркотик. Изследват се следите от местопроизшествието. Предстоят още действия във връзка със съдържанието на есемесите от телефона на момичето. Продължават разпитите във връзка със случая.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна