Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за трафик на жени Мартин Филипов-Дебелия остава в ареста

Снимка: Кети Тренчева

Окръжният съд в Благоевград потвърди решението на първа инстанция и остави в ареста криминално проявения Мартин Филипов и двама служители на МВР, които бяха задържани миналата седмица при специализирана операция срещу трафик на жени, принуждавани да проституират.

Състав на Окръжния съд в Благоевград разгледа жалбата, внесена от адвокатите на арестуваните, на които беше наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".  В началото на  заседанието по делото прокуратурата предостави още доказателства за извършените от тях престъпления, събрани от 3 юни до сега. Мотивите  тримата да останат за постоянно в ареста съобщи съдия Красимир Аршинков:

Мярката за неотклонение по отношение на тримата обвиняеми беше потвърдена, а въззивната инстанция се солидализира с мнението на първоинстанционния районен съд, който посочи, че са налице както обосновано предположение в извършване на престъпленията и от тримата така, както са им повдигнати обвиненията, така и реалната опасност от извършване на престъпления. Затова са налице данни, свързани включително и с демонстрираното от обвиняемите поведение във връзка с повдигнатите им обвинения. Затова считаме, че на този етап единствената адекватна мярка за неотклонение е задържането под стража.

Припомням, че при специализирана операция на полицията и прокуратурата преди седмица, пред хотел в Благоевград беше арестуван Мартин Филипов, с прякор Дебелия, който беше обвинен в склоняване и принуждаване на млади жени да проституират и упражняване на физически и психически тормоз върху тях. Часове след това на работните им места бяха задържани полицаят от Първо РУП Стефан Филипов и експертът по киберпрестъпления в регионалното звено БОП Петър Кънев, за които бяха събрани доказателства, включително и чрез използване на СРС, че са покровителствали бизнеса на сводника и са злоупотребявали със служебна информация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна