Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Лудогорец" представи Игор Пластун

Снимка: ПФК "Лудогорец"

Защитникът Игор Пластун официално стана футболист на "Лудогорец". Той бе представен по време на функционалните изследвания, които се проведоха в София. Бившият бранител на украинския "Карпати" (Лвов) ще играе с №32. 

За мен трансферът в „Лудогорец“ е предизвикателство. Имам страхотни впечатления от новия ми отбор. Следил съм го в евротурнирите. Винаги съм искал да играя в тим, който участва в Лига Европа и Шампионска лига“, каза той.



От българските футболисти знам за Ивелин Попов, който играе в руското първенство. Разбира се и единият централен защитник на България – Георги Терзиев, както и капитанът Дяков. За мен имената не са толкова важни, колкото моята игра и моето представяне в Лудогорец. За пръв път идвам в България. Всичко е позитивно. Много хора говорят руски език, което е важно за мен. Климатът и манталитетът са подобни на тези в Украйна, а това ще помогне за моята аклиматизация, каза още играчът.

Искам на Евро 2016 Украйна да постигне колкото се може повече. Аз ще подкрепям отбора като фен. Ще стискам палци и за Румъния, където има трима мои съотборници от Лудогорец. Обективно Германия и Испания са фаворити на турнира. Жалко, че България не участва на турнира, завърши Пластун.

Сутринта в петък той мина изследвания и функционални тестове, като вечерта в 18,00 ч. ще направи първа тренировка с „орлите“.

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев обяви, че се очаква следващата седмица да бъде трансфериран още един футболист. Станаха ясни и имената на част от съперниците на Лудогорец за контролите по време на лятната подготовка. Това са "Славия" (Прага), "Макаби" (Хайфа), "Динамо" (Киев) и "Легия" (Варшава).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна