Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 170 ретро автомобила участваха в парад пред храм-паметника „Александър Невски“ в столицата

Снимка: БГНЕС

Над 170 ретро автомобила участваха в парад пред храм-паметника „Александър Невски“ в столицата тази сутрин. Проявата от години се организира в дните около Спасовден, който е ден на шофьора.
СБА и българският автомобилен клуб "Ретрос" са организатори на парада, който всяка година е все по-мащабен. Стоян Сентов - главен секретар на СБА.
Традиция вече от 1990 г. се събираме тук, винаги на Спасовден, ден на шофьора с ретропарад не само на автомобили, виждате има и камиони, бусове, много мотоциклети, тази година гледам , че са повече от миналата. Тука ще видите марки автомобили, от 30-те, 40-те, 50-те, 60-те години, които ще бъдат проверени от специална комисия за техническото състояние, съхранение на двигатели, на каросерии.
Голям интерес на ретропарада предизвика един стар, но лъскав пожарен автомобил, чийто собственик е Любомир Милчев
Закупен е от Германия преди две години, от 61-ва година в много добро състояние, всичко си работи по нея. Имам 18 коли, най-старата ми е това Рено - 27-ма година, най-новата - 70-та година.
Като на всеки ретропарад имаше и награди - за най-добре запазен автомобил, за най-добро техническо състояние и конкурс за елегантност

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна