Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основно училище "Йото Врачев" в тетевенското село Гложене ще бъде закрито от новата учебна година

Снимка: bg.wikipedia.org

Основно училище "Йото Врачев" в тетевенското село Гложене ще бъде закрито от новата учебна година, заради малкия брой ученици. 
Решението за закриването на училището в село Гложене е взето от Общинския съвет в Тетевен и е подкрепено от Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч. Началникът му, Еленко Начев съобщи, че децата ще бъдат пренасочени към средищни училища в региона.
Ако родителите желаят, децата могат да бъдат записани и в други училища. Нашето желание е да осигурим и на всички учители работни места.
До закриването на училището в село Гложене се стигна след като през тази учебна година там се обучаваха едва 38 деца от първи до осми клас, а очакванията за следващата са те да са още по-малко.
Процесът на обучение се провеждаше в четири слети паралелки. Ние сме длъжни да осигурим качествено обучение на всички деца, а в слети паралелки това трудно се постига. На един учител се налага да преподава 4-5 предмета, така че не би могло да се говори, че и качеството ще бъде високо..
Другото училище, на територията на област Ловеч, което се зарива от следващата учебна година е Професионалната гимназия по кожарство, облекло и химични технологии "Марийка и Маринчо Караконови" в Ловеч , която ще се обедини с Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги, като двете училища ще бъдат преобразувани в едно

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна