Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Кадиев оглави "Нормална държава"

Единственият кандидат събра 100% от гласовете при учредяването ѝ

| обновено на 12.06.16 в 14:48
Снимка: БТА

Независимият депутат и бивш член на БСП Георги Кадиев беше избран за председател на новоучредената партия „Нормална държава“. Той беше единствената кандидатура за поста и беше избран със 100 процента от гласовете

Според устава, партията е прогресивна, проевропейска партия, която отстоява принципите на законност, свобода, справедливост, морал, екология и просперитет.

Нашата амбиция е да създадем политическа партия, която да се грижи за тези, които създават икономика, тези, които работят. На тези хора ние искаме да дадем равен достъп до здравеопазване, равен достъп до образование, равна сигурност! Политическа партия "Нормална държава" е партията на онеправданите срещу оправданите - оправданите от нашите съдилища, безнаказаните, които  години наред превръщат държавата ни в отвратително място за живеене.

Според Кадиев, външната ни политика трябва да води до икономически резултати:

Ще направим специално законодателство, което ще облекчи данъчно хората до 30 години, които са стартирали свой собствен бизнес.

„Нормална държава“ ще бъде патриотична партия, допълни лидерът:

Не искам ние да сме поколението, което е затворило вратата, изгасило е лампите и е казало край на България...

Партиите у нас не изпълняват основната си роля, отчете Кадиев при учредяването:

Много хора биха казали: какво от това, че се ражда поредната партия? Има държави, в които и две партии са достатъчни. Има държави, в които и 4 000 партии няма да са достатъчни. В България за съжаление политическите партии не изпълняват основната си роля и тя е да защитават равнопоставеността на хората, равния достъп до здравеопазване, равния достъп до образование, равенство пред закона, справедливостта, солидарността на по-успелите към по-неуспелите и това са целите, които ние си поставяме като политическа партия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна