Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радослав Янков стана лице на кандидатстудентската кампания в Националната спортна академия "Васил Левски"

Радослав Янков стана лице на кандидатстудентската кампания в Националната спортна академия "Васил Левски"
Снимка: НСА

Радослав Янков е новото рекламно лице на кандидатстудентската кампания на Националната спортна академия "Васил Левски". След няколко дни на носителя на световната купа му предстои полагане на държавен изпит, за да приключи обучението си за бакалавър, а мечтата му е да стане треньор.

НСА ми беше полезна с това, че ми помогна да опозная в детайли сферата, в която се развивам, и наученото тук ще ми е от полза за реализацията ми като треньор, сподели Янков.

Желаещите да се обучават могат да съчетават образованието си със спорта, който практикуват професионално, а могат да спортуват и на територията на НСА и в някои от нейните бази. Обучението е на високо ниво, което ще даде на всеки студент сериозна основа за започване на професионална кариера в областта на спорта, физическото възпитание и кинезитерапията/физиотерапията, добави най-добрият ни сноубордист.

През месец май ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев връчи на Радослав Янков и на неговия треньор Георги Атанасов почетни медали на НСА за постигнатите успехи през годината и спечелването на световната купа в паралелните дисциплини.

Сред спортистите, които досега са подкрепили кандидатстудентските кампании на НСА, са Димитър Бербатов, Йордан Йовчев, Евгени Иванов, Кубрат Пулев, Мартин Петров и ансамбълът ни по художествена гимнастика, които са бивши и настоящи възпитаници на Академията.

От 15 юни до 6 юли 2016 г. ще могат да се подават документи за кандидатстване в НСА, а приемните изпити са между 8 и 13 юли 2016 г.

Кандидатите могат да избират специалности и професионални квалификации в ОКС "Бакалавър", включващи треньор по 60 вида спорт, сред които от тази година има обявен прием за фитнес и смесени бойни изкуства (ММА), спортен мениджър, спортен коментатор, спортен аниматор, треньор по бойно-приложна физическа подготовка и спорт в БА и МВР, треньор по адаптирана физическа активност и спорт, учител по физическо възпитание и кинезитерапевт (физиотерапевт) .

НСА предлага консултации в помощ на подготовката за практическите изпити и има множество облекчения за завършилите спортни училища и активните състезатели.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна