Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Топлофикация - София" започна ремонти на топлопроводи в 10 столични района

Снимка: toplo.bg

"Топлофикация - София" започна ремонти на топлопроводи в 10 столични района. Те са предимно в квартал "Лозенец“, където ще бъдат засегнати 7000 домакинства. На места рехабилитацията ще продължи до месец, като през това време няма да се начисляват сметки за топла вода, уверяват от дружеството.

"Младост", "Сердика", "Лагера", "Разсадника", "Красна поляна", "Надежда", "Хиподрума", "Овча купел" 2 и "Красно село" са другите места в столицата, където от днес "Топлофикация" започва ремонти. Дейностите трябвало да бъдат извършени миналата година, но заради възникнали усложнения по време на строително-монтажните работи са били прехвърлени за тази.

Графикът на дейностите е достъпен на сайта на "Топлофикация - София", на страницата на дружеството във фейсбук и на гореща телефонна линия 0700 11 111. Всички клиенти, на които предстои в следващите дни спиране на топлата вода, са уведомени своевременно 15 дни по рано чрез разлепване на съобщения във входовете на сградите, посочват от столичната топлофикация. От там съветват абонатите си по време на ремонтите да не източват вода от топлия кран, за да не натрупват излишни показания на топлия водомер.

Рехабилитационните дейности по топлопреносната мрежа са част от инвестиционния план на "Топлофикация - София", според който до следващата година дружеството трябва да подмени близо 100 километра топлопроводи. По голямата част от тях са изградени през 70-те и 80-те години на миналия век. Тръбите имат живот от около 25 години, а при добра поддръжка той може да се удължи до около 30 години.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна