Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22-ма нелегални имигранти от Сирия са заловени край Елешница

| обновено на 15.06.16 в 17:26
Снимка: БГНЕС

22-ма нелегални имигранти от Сирия са заловени при операция на МВР в района на Елешница. Шофьорът на микробуса, който ги е превозвал, не се е подчинил на полицейското разпореждане да спре. Пред "Хоризонт" Лора Любенова от "Гранична полиция" обясни повече за акцията:

Тази сутрин е проведена специализирана полицейска операция. Установен е микробус с чужда регистрация, натоварен с нелегални мигранти, който не се подчинил на полицейско разпореждане да спре. Активиран е план за съвместни действия на Регионална дирекция "Гранична полиция" в Смолян и Областната дирекция на МВР - Благоевград. Предприети са заградителни мероприятия и в района на село Елешница е задържан микробус с белгийска регистрация. В него полицаите са открили 22 нелегални мигранти, които заявили, че са сирийци. Установени и задържани са още два автомобила с български граждани, съпричастни към случая. По първоначални данни, това са каналджиите, участвали в нелегалното преминаване на чужденците през границата. В операцията е участвал и хеликоптер на гранична полиция. Предстои да бъде установена тяхната самоличност и след това да бъдат откарани в разпределителният център в Елхово, или да бъдат върнати на гръцките полицейски власти.

След като бъде установена самоличността им, мигрантите ще бъдат изпратени или в центъра за бежанци в Елхово, или върнати на гръцките гранични власти.

Група от нелегално влезли в България мигранти е задържана днес и по пътя Гоце Делчев - Банско. Чужденците се разпитват в полицейското управление в Банско
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна