Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите от националния ни отбор пристигнаха в Скопие

Снимка: БГНЕС

Националният ни мъжки волейболен отбор пристигна в Скопие, където от 17 до 19 юни ще се състои вторият турнир от Европейската лига. Избраниците на треньора Мирослав Живков пътуваха близо 5 часа с автобус до столицата на Македония. "Лъвовете" бяха настанени в четиризвездния хотел "Континентал", където са и останалите три тима - домакините, Дания и Албания. По-късно днес "трикольорите" ще имат видео и тренировка, а в четвъртък е и първият мач на тима срещу Дания. Двубоят в зала "Борис Трайковски" е от 18.00 часа, а от 20.30 часа домакинът Македония излиза срещу Албания.

След първата седмица от Европейската лига македонците са лидери в тази група "А" с 3 победи от 3 мача и актив от 8 точки. Втори са родните волейболисти с 5, колкото има и Дания. Скандинавците все още имат шанс да се класират за финалите от 1 до 2 юли в зала "Конгресна" във Варна, а за целта се нуждаят от 3 задължителни успеха в започващият утре турнир. Албания е на последното четвърто място с 0 точки и без спечелен гейм до момента.  

В група "Б" на Европейската лига лидер след първата седмица е Естония с 9 точки. На втора позиция е Австрия с 6, пред Беларус с 3 и Люксембург с 0. От 18 до 20 юни в Раквере, Естония, ще се състои и втория турнир от този поток. За финалната четворка във Варна ще се класират първите два тима.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна