Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зеленогорски: Ако имам безусловна подкрепа, бих размислил за себе си като обща номинация от РБ за кандидат-президент

Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок и депутат от ДБГ Найден Зеленогорски конкретизира в интервю за бТВ, че консултациите за критерии за единна кандидатура започват утре.

Най-важното е, че Реформаторският блок ще издигне единна кандидатура за президент, подчерта Зеленогорски.

Всяко име на кандидат-президент е приемливо, ако това е номинация, която да обедини Реформаторския блокПринципното решение е, че целият РБ ще излезе със самостоятелна кандидатура, подчерта той. По думите му профилът на кандидата ще се прецизира от контактна група, която започва работа утре.

Запитан дали ще бъде възможно дясното обединение да застане зад конкретно име, Зеленогорски напомни, че подобни коментари е имало и преди местните избори, на които РБ в крайна сметка "взе" 4 областни градове при 0 за БСП и 1 за ДПС.

Найден Зеленогорски допълни, че ако има безусловна подкрепа, би размислил за себе си като обща номинация, но засега това не е на дневен ред. Според него в политиката има по-важни неща от "себедоказването".

Той отново разкритикува самостоятелните действия на ДСБ, които поискаха подкрепа за настоящия държавен глава. Смятам, че това бяха неразчетени действия, неумерени действия. Вместо да убедят Плевнелиев да се кандидатира, те го убедиха да не се кандидатира, коментира депутатът.

По 80% от темите, които се обсъждат от парламента и са важни за политически дневен ред, постигаме единодействие, коментира бившият плевенски кмет. Според него по-голямата част от привържениците на Блока подкрепят оставането му в управлението.

Изборите през 2013 г. показаха, че отделно сме доста слаби. Не успяхме да влезем в парламента, отбеляза Зеленогорски.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна