Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тихомир Иванов с покрит норматив за Игрите в Рио

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тихомир Иванов спечели титлата в дисциплината скок височина на Държавното първенство по лека атлетика в София с покрит олимпийски норматив. Лекоатлетът заслужи златното отличие с 229 сантиметра, колкото е и минималното изискване за участие на Игрите в Рио през август.

Така той стана 11-ият български лекоатлет с норматив за Олимпиадата. Квотите са общо 12, тъй като Ивет Лалова е с две - за спринтовете на 100 и на 200 метра.

Габриела Петрова спечели първа титла за сезона. Спортист номер 1 на България участва в първото си състезание на открито за годината, след като пропусна голяма част от сезона на закрито заради положителна допинг-проба за "мелдоний".  В средата на април тя беше оневинена за позитивния тест, но получи травма в кръста, от която все още не е напълно възстановена.

 

Петрова стигна до златото на троен скок на националния шампионат само с един успешен опит от 13 метра 65 сантиметра, като дори се отказа от последните си два опита. На второ място завърши Златина Рандева с 12 метра 55 сантиметра, а трета се нареди  а Антоанета Петкова с 12 метра 30 сантиметра.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна