Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Китаристът на "Стейтъс куо" Рик Парфит постъпи в болница със съмнения за инфаркт

Автор:
Рик Парфит (вдясно на снимката)

Китаристът на британската рокгрупа "Стейтъс куо" Рик Парфит е постъпил в болница в Турция, след предполагаем инфаркт, предаде Би Би Си. Шейсет и седем годишният музикант е бил хоспитализиран в ранните часове на сряда, след концерт в турския курорт Анталия, където "Стейтъс куо" са изнесли концерт в рамките на фестивала "Експо 2016".

Мениджърът на групата Саймън Портър е заявил, че състоянието на Парфит е сериозно, но той вече е поискал "обичайната си чаша чай с две захарчета и подсладител". Портър е добавил, че на този етап няма да се правят повече коментари по темата, докато не бъде завършен следващият курс от изследвания и прегледи на музиканта, което се очаква да стане през следващите няколко дни.

Това не е първият сериозен здравословен проблем за Рик Парфит, припомня Би Би Си. През 2005 г. той беше лекуван след опасения за рак на гърлото, а през 2011 г. - отново за симптоми на инфаркт. "Стейтъс куо" отказаха редица участия през 2014 г., тъй като като докторите препоръчаха на Парфит почивка, след операция за корекция на четворния байпас на сърцето, който му беше направен през 1997 г.

Британската група "Стейтъс куо" има повече от 60 хита в британските класации, сред които: "Rockin' All Over the World", "Whatever You Want" и "In the Army Now". През 1991 г. музикантите получиха наградата "Брит" за изключителен принос към музиката.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна