Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Работата на моя живот" - възможност за българските младежи

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сертификат за професия в строителството и платено тригодишно обучение ще получат български младежи, одобрени по програма на Агенция по заетостта "Работата на моя живот". Срокът за кандидатстване е до края на този месец.

Кандидатите трябва да са на възраст от 20 до 27 години и да са завършили средно образование. Практическата част на обучението протича в германските строителни фирми, а теоретичната в професионално училище. Обучението е платено. Програмата предвижда интензивно и безплатно обучение по немски език. Заминаването за Германия се планира за 20-и – 21-ви август. След пристигането им в Германия българските младежи ще имат шестседмична практика, обясни Славка Радева от Агенцията по заетостта:

По време на тази шестседмична практика те ще се запознаят със строителните фирми, където ще се обучават и ще могат да преценят дали професията, която са избрали, наистина е за тях.

Програмата предвижда и здравно осигуряване за работниците, както и личен лекар, към когото могат да се обърнат в случай на необходимост.

Още подробности за програмата „Работата на моя живот“  могат да бъдат намерени на страницата на Агенцията по заетостта в интернет.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна