Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Женският ни национален отбор по волейбол ще играе за бронза на световния "Гран При" турнир във Варна

женски национален отбор
Снимка: БГНЕС

Женският волейболен тим на Полша се класира за финала на група 2 на Световното "Гран при". Във втория полуфинал на турнира полякините победиха домакина България с 3:1 гейма и ще спорят днес за място в елитното ниво на "Гран при".

За България срещата започнаха Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Ева Янева, Петя Баракова, Виктория Григорова, Емилия Николова и либеро Мария Филипова. Домакините започнаха добре двубоя и при първото техническо водеха с 8:5, а по-късно с 4 точки при 10:6. Националките обаче позволиха на Полша да изравни при 13:13. След още две равенства при второто техническо прекъсване полякините водеха с 16:15. Последваха две равенства, след което отборът на Полша отново взе аванс в резултата. Домакините изравниха при 23:23 след страхотна атака по диагонала на Ева Янева. Последваха отличен блок на българския отбор и точка от сервиз на Емилия Николова, и България взе първата част с 25:23.

След три равенства в началото на втората част домакините поведоха с 8:6 при първото техническо прекъсване. Отборът на Полша изравни при 13:13, а след нови две равенства при второто техническо прекъсване резултатът бе 16:15 за гостите. Последва ново равенство, а заради грешки на националките ни полякините поведоха и до края на гейма нямаха проблеми и го спечелиха с 25:21 и изравниха резултата в мача.

Третата част започна с няколко равенства, а при първото техническо прекъсване резултатът бе 8:7 за България. Полша успя да изравни при 9:9, а при второто прекъсване водеше с 16:12. Националките ни отново допускаха грешки и в атака, и в защита и логично Полша взе третата част с 25:15.

Полша започна ударно четвъртата част и набързо поведе с 8:2 при първото техническо прекъсване. Добрата игра на Полша продължи и гостите поведоха с 9 точки при второто техническо прекъсване - 16:7. Националките ни успяха да намалят пасива си до 2 точки, но силите им не стигнаха за обрат и Полша спечели с 25:21 и съответно с 3:1 мача.

Днес от 16.10 е срещата за третото място на турнира, в която ще играят Пуерто Рико и България. От 19.10 часа е финалът между тимовете на Доминиканската република и Полша. Победителят се изкачва в елитното ниво на "Гран при".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени