Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Филипова и Ева Янева казаха „сбогом“ на националния отбор, Емилия Николова получи предложение за брак във Варна

Мария Филипова и Ева Янева казаха „сбогом“ на националния отбор, Емилия Николова получи предложение за брак във Варна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две от най-добрите ни волейболистки обявиха официално прекратяване на кариерата си в националния отбор днес във Варна. Либеро номер 1 в последните години Мария Филипова и капитанът на тима Ева Янева, които са основата на сегашния състав, излязоха за последен път с националната фланелка в зала "Конгресна" в мача срещу "Пуерто Рико" за трето място във втора група от Световното Гран при. Българките загубиха срещата за третото място, след като отстъпиха с 1:3 гейма.

След края на мача пред всички зрители и пред семейството си Емилия Николова получи предложение за брак от приятеля си Денислав Димитров.

Ева Янева /капитан на България/ - Първо искам да поздравя младите влюбени Емилия Николова и Денислав. Шапка им свалям за смелостта и предложението, това е страхотен завършек на макар и несполучливия мач. За съжаление загубихме. Смятам, че отново направихме прекалено много грешки. През цялото време те ни водеха с атака, със сервиз. Чувствам се добре, защото всички емоции, свързани с националния отбор, са позитивни. Обичам тези момичета, те са мое второ семейство. Може би не мога да осъзная, че вдругиден няма да изпитвам тези емоции.

Мария Филипова /либеро на България/ - Опитахме се да изиграем едни от най-добрите си мачове за националния отбор. За съжаление не можахме да победим. Надяваме се, че сме забавлявали хората в залата и че са се радвали на това, което показахме. Благодаря на треньорския щаб за доверието, което ми гласуваха да ме включат отново в националния отбор. но всеки край настъпва. Направили сме това, което можем, надяваме се малките да продължат и да имат по-големи успехи от нашите. За всеки спортист идва време да сложи край на кариерата си, догодина обмислям окончателно да сложа край на кариерата си.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна