Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава издирването на две деца, след като изчезнаха на различни места в страната

| обновено на 22.06.16 в 17:44
Снимка: БГНЕС

Продължава търсенето на 9-годишния Станимир Мичков от карловското село Богдан. Детето се изгуби преди близо 2 денонощия, след като двамата с майка му излезли да пасат животни край селото. 
Над 50 души участват в издирването на детето - основно доброволци и полицаи от районното управление в Карлово, както и от други съседни полицейски структури, каза кметът на село Богдан Христо Иванов. Още в началото на издирването стана ясно, че участието на планински спасители няма да се наложи.
Става въпрос за райони, които се намират в земеделски площи, където се провежда издирването, тоест, това ще рече, че това са запустели земеделски имоти и едва ли има нужда да викаме спасителни служби. Те работят при други условия.
Издирващите успокояват, че заради високите температури дори и през нощта е малко вероятно детето да се простуди, както и че в района има ручеи, от които да пие вода. 

Още не е намерен и 2-годишният Мохамед, който изчезна преди два дни в гората между русенските села Смирненски и Беловец. В търсенето са използвани дрон и следово куче. Гората, в която се е изгубило детето, е с площ от 17 квадратни километра


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени