Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ангелкова одобрява поставянето на полицейски КПП в "Слънчев бряг"

Снимка: БГНЕС

Министърът на туризма Николина Ангелкова одобрява поставянето на полицейски пропускателен пункт в най-големият черноморски курорт "Слънчев бряг". Тази идея бе лансирана след стрелбата в курорта на 8-и юни, при която бе ранен Димитър Желязков – по прякор Митьо Очите, а негов охранител бе убит.
Ангелкова приема спокойно идеята на МВР да се поставят КПП-та в курорта "Слънчев бряг".
И в момента на "Слънчев бряг" има КПП-та, които дружеството регулираше със СОТ. Много по-добре е съвместно с МВР да има екипи, така че максимално да се гарантира спокойствието и сигурността на туристите, нали не си представяте, че ще спират всеки един човек... Преценява се, както е било и до момента, но КПП-тата – за тях ще се грижи МВР, а не дружеството, както е било до момента. Този начин, знаете, за всеки един турист е много важен да се гарантира неговата сигурност и спокойствие и аз вярвам, че това са своевременни предприети мерки.
Ангелкова не е съгласна с твърденията на хотелиери, че сезонът през това лято няма да е толкова силен, колкото се говори.
Юни имаме, съгласно националната статистика, около 20 процента ръст в сравнение с миналата година. Очакваме и септември да имаме такъв ръст.
Следващата година и приходите от туризъм ще се повишат, след като заработи и информационната система за регистрация на туристите и техните лични данни ще са максимално защитени.
Софтуери и регистри на хотелите ще бъдат вързани с НАП, МВР, общините, ДАНС и нашият национален туристически регистър. Данните няма да са публични, винаги сме го коментирали, каза още министър Николина Ангелкова.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна