Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Лудогорец“ победи „Славия“ (Прага) в контрола

"Лудогорец"
Снимка: БГНЕС

„Лудогорец“ записа победа в първата си контролна среща от лагера в Австрия. Шампионите се наложиха  с 2:1 над „Славия“ (Прага). Неофициален дебют за разградчани направи украинският защитник Игор Пластун. Още в 6-ата минута „Лудогорец“ поведе в резултата с гол на Абел Анисе, който се разписа след пробив и пас на Джоди Лукоки от дясно. В 20-ата минута Джонатан Кафу се измъкна добре от защитата на чехите и сам срещу вратаря вкара за 2:0. 8 минути по-късно чехите създадоха първата реална възможност за гол. До края на първото полувреме постепенно футболистите на "Славия" упражниха натиск, като веднъж Витиня изчисти топката пред голлинията, а на два пъти и вратарят Стоянов показа класа.

През второто полувреме старши треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев направи няколко промени, а темпото доста падна. Все пак в 65-ата минута Жуниньо Кишада имаше претенции за дузпа, а минута по-късно Лукоки от фаул затрудни чешкия вратар. В 78-ата минута чехите все пък върнаха едно попадение, като в основата му беше грузинският ветеран Леван Кения. Той проби и подаде на Мурис Мешанович, който от близка дистанция успя да вкара. В 90-ата минута Леван Кения имаше шанс да изравни, но ударът му от фаул от 20 метра беше уловен от вратаря Владислав Стоянов.

Доволен съм от победата, ние сме на различна фаза на подготовката в сравнение със "Славия" Прага. Но докато бяхме свежи, имаше какво да се види, доста футбол. Ние искаме да играем различен футбол, от това, което се получи. Изнерви се накрая играта, но това не е проблем. Единствено се надявам, че няма контузени, каза старши треньорът на „Лудогорец“ Георги Дерменджиев. "Славия" Прага опитаха някаква преса, но нито един път при тази преса не ни отнеха топката. Така че това не е проблем. Всички футболисти са еднакви в нашето отношение, а головете днес на Анисе и Лукоки само затвърждават, че и те искат да са в добра форма. Вече имаме и жребия за европейските турнири и се настройваме за този съперник, който ни се падна."Младост (Подгорица) е отбор, който е съперник на своята страна. В нашия сблъсък няма фаворит. Черногорците играят много сериозен футбол, миналата година са отстранили доста отбори. Така че никакво подценяване на този противник, трябва да сме концентрирани на 100 процента, ако искаме да ги отстраним.

  Следващата проверка на орлите от Разград ще бъде в неделя срещу грузинския „Динамо“ (Тбилиси).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна