Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вятър, дъжд и градушка нанесоха сериозни щети в Перущица

Снимка: БТА

Силен  дъжд, придружен с ураганен вятър и градушка, е нанесъл сериозни щети на жилищни и обществени сгради в Перущица.  Стихията е откъртила и част от оградата на стадиона на Футболен клуб „Ботев“ - Пловдив. 

Пороят е затворил за няколко часа пътя от Перущица към Йоаким Груево, има наводнени къщи и дори отнесени покриви. Едно домакинство е останало без покрив,  тежко е пострадала покривната конструкция на гимназията по лозарство и винарство "Христо Ботев". 

Пожарникари и доброволци са разчистили падналите клони и дървета и са отводнявали засегнатите помещения. Днес общинска комисия е описала щетите и документацията ще бъде изпратена в понеделник в Междуведомствената комисия към Министерския съвет за решение за отпускане на финансова помощ, каза председателят на комисията Иван Витанов

В Пловдив южната страна на стадиона на ФК „Ботев“ е отцепена за пешеходци и автомобили, след като снощната буря нанесе тежки поражения по оградата на спортното съоръжение. Някои от болтовете в основата на стълбовете са направо изкъртени и това създава опасност от срутване на цялата металната конструкция. 
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени