Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем рисунки на деца от Плевен ще присъстват на олимпийските игри в Рио де Жанейро

Снимка: архив

Плевен ще присъства на олимпийските игри в Рио де Жанейро с осем рисунки на деца. Отличените малки художници са рисували на пленери пред Белия дом и в Битоля. Децата са от Арт-школа "Колорит". 

Артшкола "Колорит", има спечелени над пет хиляди награди, през 25-те години от както е създадена. Особена гордост обаче е, да сме на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, каза артпедагогът Мая Ананиева, ръководител на школата. 
Три ще бъдат представени от Световната детска фондация в Съединените американски щати. Тези рисунки са подбрани от Световната детска артолимпиада, която се провежда на четири години, също като истинската Олимпиада. Другите пет творби, ще бъдат представени от Олимпийския комитет на Република Македония. Те са избрани от Световния детски конкурс "Малък Битолски Монмартър".
Специална изложба от фотоси на осемте рисунки, подготвят от "Колорит", заедно с Драматичния театър "Иван Радоев" и общината. Ще бъде открита в края на следващата седмица и, така плевенчани ще се докоснат до олимпиадата в Рио, чрез погледа на децата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна