Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученик беше намушкан с нож от свой връстник заради момиче

Министърът на образованието разпореди проверка на охраната на 23-то СОУ в столицата

| обновено на 27.06.16 в 11:45
Снимка: Николай Христов


Ученик прободе с нож свой връстник пред 23-то СОУ "Фредерик Жолио-Кюри" в столицата, заради спор за момиче.  Министърът на образованието Меглена Кунева е разпоредила проверка на охраната в училището

Ден преди нападението 17-годишният Кристиян Стефанов е звънял многократно на приятелката на Димитър Икономов. 10-класничката Силвия се оплакала на гаджето си и около 10 часа тази сутрин избухнал скандал между двамата на входа на училището. Кристиян извадил сгъваем нож и наръгал опонента си, след което избягал пред очите на десетки ученици.

Охраната просто седеше и гледаше. Те се биеха и както се биеха извъднаж той извади нож и го наръга в крака, разказва момиче от училището.

Друго е категорично, че абсолютно задължително трябва да се проверяват чантите, трябва да има страхотни проверки, защото не може така. Всеки може да внесе нещо в училище.

Нападателят Кристиян успява да избяга и да се скрие при свой приятел, но по късно е заловен от полицията. Ученици в 23-то училище разказват, че масово в училищата се вкарват ножове и боксове:

В днешно време трябва да имаш и защита, с която да се защитаваш, защото това е навсякъде, някакво насилие, всеки гледа телефони, пари.

Директорът на училището, в което стана инцидента, обясни, че Кристиян Стефанов е бил проблемно момче и е посещавал психолог. За него е била започната и процедура за преместване в друго учебно заведение, но заради края на годината е взето решение това да стане след лятната ваканция.

Наръганото момче беше прието в "Пирогов" с прорезна рана в крака, която вече е зашита. Няма опасност за живота му.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!