Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

А. Найденов: България трябва да има бърза и ясна позиция относно Брекзит

Снимка: БГНЕС

Страната ни трябва да има бърза и ясна позиция относно резултатите от референдума във Великобритания, тъй като там има и 250 000 българи, подчерта  депутатът от БСП Ангел Найденов и коментира най-важните мерки, които трябва да се вземат:
Оценка за последиците за българите във Великобритания, на първо място, и от там нататък за всичко онова, което очертах като възможни посоки на негативното отражение. И второ – план за действие. Трябва да бъде ясно при всяка една оценка или съответно отражение, което би оценило правителството, какво се предлага като мерки във всички посоки – изпълнителна власт и законодателна власт, а и не на последно място да се очертае българската позиция за необходимите реформи в ЕС. 

През деня Найденов съобщи във Варна, че в региона на морския град има открити 32 секции за вътрешнопартийното допитване на социалистите за президентските избори, 5 от които са подвижни и са за хора с увреждания. 

Амбицията на новото ръководство на БСП е кандидатпрезидентската двойка на левицата да бъде обявена на традиционния партиен събор на Бузлуджа, но е възможно това да стане и до 30-и август.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна