Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Исландски "Брекзит" за Англия и от Евро-2016

Исландия сензационно победи Англия с 2:1 в Ница и изхвърли горделивите албионци от Евро-2016, сътворявайки една от най-големите изненади в историята на европейските първенства, ако не и най-голямата. Англичаните поведоха още в 4-та минута след гол на Уейн Рууни от дузпа. Това попадение обаче по никакъв начин не смути дебютанта на еврофинали и само 80 секунди по-късно Рагнар Сигурдсон от близо възстанови равенството.

Грешка на английския вратар Джо Харт в 19-та минута позволи на исландците да направят пълен обрат. Това стори Колбейн Сигтхорсон, който отправи точен удар по посока на английската врата. Джо Харт изпусна топката и тя спря в неговата мрежа.

Тоталното превъзходство на Исландия и пълното безсилие на Англия ясно се видя през второто полувреме, когато Джо Харт на три пъти прояви завиден рефлекс и не позволи да му бъде отбелязан нов гол. Наставниците на отбора от малката държава надиграха тотално треньора на "трите лъва" Рой Ходжсън, който е най-скъпият треньор от колегите му на отборите-финалисти, но показа, че не заслужава по никакъв начин милионите, които получава.

Снимка

Така след наскоро проведеният референдум, който показа, че Великобритания предпочита пътя на излизане от Европейския съюз, на националния отбор на Англия беше показан брекзит и от Евро-2016, а трудолюбивите исландци ще играят четвъртфинал с домакина Франция.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна