Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество осъди терористичния акт в Истанбул

Снимка: Архив

Ръководителят на турската делегация в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество Рамазан Джан, коментира в Москва снощните терористични актове на международното летище в Истанбул. Според него това е ужасно престъпление не само срещу народа на Турция, но и срещу всички хора:

Трябва да обединим усилията си против тероризма, защото пострадала е не само Турция, но и всички останали цивилизовани държави. Днес Турция пострада, утре може да е някои друг. Трябва заедно с Европейския съюз да търсим обединение по темата в борбата срещу тероризма, защото никой не може да бъде сигурен, че няма да се окаже негова цел.

В словото си при откриването на форума председателят на руската Дума Сергей Наришкин отбеляза, че случилото се в Истанбул ни убеждава в необходимостта от обединение срещу тероризма. Според председателя на Комитета по външна политика в Горната камара на руския парламент - Съвета на федерацията - Константин Косачов, случилото се в Истанбул е опит да се попречи на стремежа за подобряването на отношенията на Турция с Русия и Израел. Явно, според влиятелния депутат, някой се опитва да попречи на Турция да влезе в единен международен фронт срещу световния тероризъм.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна