Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарков: Спешните центрове вече отчитат повикванията и извършените хоспитализации всяка седмица

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Спешните центрове вече отчитат повикванията и извършените хоспитализации всяка седмица. Нареждането е от министъра на здравеопазването, заяви в Пловдив неговият заместник д-р Ваньо Шарков.

Ако има отклонения от изискванията, медиците от центровете трябва да уточняват информацията по конкретните случаи, подчерта заместник-министър Шарков.

Проверката в Спешна помощ в София още не е приключила. Очакваме пълния анализ и тогава ще вземем съответните мерки по отношение на организацията. Това, което е разпоредил министърът на седмична база, всеки един център за спешна помощ в страната да докладва всички случаи, в които има отклонение от изпълнението на заповедта, пациентът се транспортира в най-близкото лечебно заведение, което има компетентност да окаже необходимата медицинска помощ.

Предстои изборът на консултант за проекта за обновяване на спешната помощ. До септември проектът трябва да бъде представен в Европейската комисия. Очакваното финансиране е на стойност 170 милиона лева, които ще бъдат вложени за подобряване на цялостната инфраструктура на системата.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна