Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столична община е съгласувала мотошествието на "Нощните вълци" със становище на МВР, ДАНС и прокуратурата

Снимка: Ивайло Михайлов

Столичната община съгласува мотошествието на "Нощните вълци", след като беше поискано становището на МВР, ДАНС и прокуратурата. В четвъртък общински съветници от Реформаторския блок настояха да се забрани на руските рокери да влизат в София. Мотивите изложи председателят на групата Борислав Бориславов:

Притеснява ни какви са тези странни рокери. Това са група хора, които гравитират, финансирани най-вероятно от руския президент, и обикалят наречените от тях "славянски" държави, колко са славянски, това е съвсем отделен въпрос? Начинът, по който идват, сблъсъците, които се получиха вчера в Бургас, определено предизвикаха нашите притеснения като общински съветници в София, тъй като за нас не е нормално, ако някой идва с добри намерения , да се стига до конфликти, до сблъсъци и нарушаване на обществения ред.

Според кмета на столицата Йорданка Фандъкова няма данни от страна на службите, че рокерите възнамеряват да нарушават обществения ред: 

Издала съм специална заповед към директора на Столична дирекция на вътрешните работи, с която да се обърне специално внимание да няма проблеми за града и за гражданите. Режимът е съгласувателен, той не е разрешителен, така че кметът, за да забрани, трябва да има специални данни, потвърдени от службите, които да му дават основание, затова съгласуването е за площад "Свети Александър Невски" с шествие до Руската църква и след това улица "Шипка", Руския културно-информационен център.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна