Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия отстрани кошмара си Италия

Снимка: uefa.com

Германия се класира за полуфиналите на Европейското първенство по футбол след победа с дузпи над Италия. Това беше първи успех на Бундестима над италианците в голямо първенство. Редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1, но при дузпите немците спечелиха с 5:4.  

След равностойно и на моменти скучно първо полувреме, по-интересното се случи през втората част. Германците бяха по-активният отбор и в 65-та минута успяха да поведат в резултата. Месут Йозил засече от границата на малкото наказателно поле центриране на Йонас Хектор отляво и вкара топката зад Джанлуиджи Буфон. Вратарят на Италия пък спаси страхотно положение на Марио Гомес малко след това. 

Италианците тръгнаха в атака и успяха да изравнят от дузпа. В 78-та минута Жером Боатенг игра с ръка в наказателното си поле. Защитникът Леонардо Бонучи застана зад топката да изпълни отсъдената дузпа и хладнокръвно реализира за 1:1. Това бе първият допуснат гол на Германия на Евро 2016 или след 438 минути игра. 

В продълженията не стана нищо интересно и така двата отбора трябваше да определят полуфиналиста след изпълнения на дузпи. При тях беше още по-драматично. Германци и италианци си биха по 9 пъти от бялата точка, като пропуските бяха доста. Все пак решителната дузпа вкара защитникът Йонас Хектор, който вкара топката под плонжа на Джанлуиджи Буфон и прати тима си в следващата фаза. 

Там Германия ще играе срещу победителя от сблъсъка между Франция и Исландия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна