Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приключиха строително-монтажните работи по пречиствателната станция в Лозенец

| обновено на 04.07.16 в 18:34
Снимка: БГНЕС

Строително-монтажните работи по пречиствателната станция в Лозенец са приключили. Очаква се съоръжението да бъде въведено в експлоатация, обяви в Бургас министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя е в морския град за участие в бизнес форум "Региони в растеж".

Близо 750 хиляди лева бяха отделени от ПУДООС, за да се помогне на общината да се справи с проблема, който възникна миналата година с чистотата на морето в Лозенец, каза в Бургас министър Ивелина Василева. Тя посочи, че се инвестира в тази посока и на други места. 

Инвестираме и на други места. Вече отправихме покана към Община Приморско, която да подготви проекта за модернизация на пречиствателната станция. Също така и в Айтос ще подкрепим изграждането на пречиствателната станция и колекторите

234 милиона лева са парите по забавени от миналия програмен период проекти, които се осигуряват сега, за да могат те да бъдат завършени успешно, посочи още министър Ивелина Василева.

Форумът "Региони в растеж" събра днес в Бургас министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на околната среда и водите Ивелина  Василева, на земеделието и храните Десислава Танева. Целта е да се начертаят мерки за растеж на източния район.

По-рано министър Десислава Танева откри фермерски пазар с продукция на производители от региона в експозиционен център "Флора".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени