Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Криста Марквалдер ще посети "Столипиново"

Снимка: БГНЕС

Председателят на Националния съвет на Швейцария Криста Марквалдер ще посети пловдивския квартал „Столипиново“.Тя ще разговаря с учители, деца и родители от началното училище „Найден Геров“ и от детската градина „Лилия“, както и с лекари от медицинския  център „Изток“. Това  са част от целевите обекти на проекта „Интегриран подход за социалното включване на роми и други уязвими групи“. 

Изпълнението на проекта ще стартира през септември 2016 година със швейцарско финансиране за над 1 милион лева.  Планира се изграждането на две  нови сгради - за Образователен център и за допълнителни кабинети към медицинския център, както и поредица от образователни и здравни дейности в периода до април 2019 година. В проекта е включен и град Куклен, където също има компактна ромска група. И в двата района целта е да бъдат поощрени  родителите да изпращат децата си в детските градини и в  училище, както и да  се подобри качеството на преподаването. 

В сферата на здравеопазването проектът ще работи за подобряването на достъпа до първична  медицинска помощ  за деца, бременни жени и млади семейства, както и за по-добра здравната профилактика и семейно планиране.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна