Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наводнения отнеха живота на 2 души в Турция

Проливни дъждове и големи наводнения са причинили смъртта на двама души, а други двама са в неизвестност в окръг Орду, в черноморския регион на Турция, съобщиха местните власти.

8 моста са се срутили, много жилищни сгради, ферми и автомобили са били заляти от придошлите реки в селищата Фатса, Чаршамба и десетки други. Водите са заляли над 300 декара земи. Има наводнени пътни участъци, а също e наводнен един тунел, поради което са се образували дълги колони от автомобили.

Турският вицепремиер Нуман Куртумлуш посочи, че в поразения район продължават спасителните действия с екипи на гражданската отбрана, подпомогнати от военни и строителни работници и машини. Част от хората от поразените села били евакуирани. Но валежите продължават, а в района е подаден код за опасност.

В Турция продължава 9-дневна ваканция по жслучай големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам и много хора са на път.  При катастрофи по пътищата на страната от 2-ри юли досега са загинали общо 62 души, а 201 са били ранени, съобщиха турските медии.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна