Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Левски“ няма да бойкотира първенството, ще играе в Първа лига

„Левски“ няма да бойкотира първенството, ще играе в Първа лига
Снимка: БГНЕС

Отборът на „Левски“ няма да бойкотира новото футболно първенство и ще играе В Първа първа професионална футболна лига. Решението на 26-кратният шампион на България беше оповестено в официална позиция, след проведеното днес заседание на Управителния съвет на клуба.

Припомняме, че преди седмица след новият председател на УС Николай Илиев заплаши, че "сините" може да излязат от "А" група, ако футболната централа допусне до участие в елита ЦСКА-София.

Ето и официалната позиция на ПФК „Левски“:

Днес, 06.07.2016 година, членовете на Управителния и Надзорния съвет на ПФК Левски проведоха редовно заседание. На него бе взето решение, с което единодушно се прие бюджетът на дружеството за сезон 2016/2017. Той дава възможност за стабилност и постигане на поставените цели пред клуба.

Във връзка с последните събития около критериите за лицензиране на клубовете и тяхното допускане до най-високия ешелон на родния шампионат, ПФК Левски заявява, че ще посрещне всеки съперник и ще влезе във всеки двубой единствено и само с мисълта за победа.

Няма да влизаме в повече коментари спрямо решенията на футболната централа. Смятаме, че те ще подлежат на оценка и последствия от дистанция на времето.

С уважение,

Николай Илиев - Председател на УС на ПФК Левски


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна