Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роджър Федерер с исторически 11 полуфинал на „Уимбълдън“

Роджър Федерер с исторически 11 полуфинал на „Уимбълдън“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Роджър Федерер си гарантира място в историята, след като стана втория тенисист след Джими Конърс достигал 11 пъти до тази фаза на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Освен това швейцарецът ще се бори за рекордна осма титла на „Уимбълдън“. В момента той държи рекорда за седем трофея в надпреварата заедно с Пийт Сампрас и Уилям Реншоу.

Рекордьорът стигна до полуфиналите след три часов мач срещу Марин Чилич. Швейцарецът постигна обрат от 0:2 сета срещу хърватина, като спаси три мачбола в четвъртата част, и в крайна сметка се наложи с 6:7, 4:6, 6:3, 7:6, 6:3.

Така за място на финала 34-годишният Федерер ще спори с Милош Раонич (Канада), който надигра  Сам Куери (САЩ) . Припомням, че Куери отстрани от турнира Григор Димитров.

Роджър Федерер и шестият в схемата Раонич са се срещали 11 пъти до момента в официални двубои, като в девет от тях швейцарецът е излизал победител. При последния им мач в началото на годината на финала на турнира в Бризбън канадецът записа успех с 6:4, 6:4. Двамата са играли на "Уимбълдън" и през 2014 г., когато отново на 1/2-финалите Федерер печели с 6:4, 6:4, 6:4.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна