Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заглембе" отстрани "Славия" от "Лига Европа"

Снимка: БГНЕС

"Славия" отпадна в първия квалификационен кръг на турнира "Лига Европа". Съставът на Александър Тарханов отстъпи с 0:3 като гост в реванша срещу полския "Заглембе" (Любин). "Белите" спечелиха първия мач с 1:0, но с общ резултат 1:3 приключиха участието си в евротурнирите.

Любомир Гулдан откри резултата в 21-вата минута. В 64-ата минута Пятек направи 2:0 за домакините, а крайното 3:0 оформи Дамбровски девет минути преди края на двубоя.

Получи се здрав мач. "Заглембе" контролираше играта на терена. Първият гол ни пречупи. Ние сме млад отбор и трябва да работим много, за да настигнем нивото на поляците. Няма да се отказваме. Продължаваме да работим с тези млади момчета, за да се развият като футболисти, сподели наставникът на "Славия" Александър Тарханов.

Отдавам загубата на индивидуални грешки, които направихме, липсва ни самочувствие. Въпреки това трябваше да играят по-смело. Повечето момчета са млади и трябва да трупат опит. Продължаваме борбата и догодина се надявам отново да играем в Лига Европа, коментира президентът на "Славия" Венцислав Стефанов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна