Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца продават саморъчно изработени гривни, за да съберат средства за лечение на свои връстници

Снимка: Даниела Костова

Деца от Ямбол продават изработени от тях сувенири, за да съберат средства за лечение на свои връстници с тежки заболявания.

Те са 10-12-годишни момичета и момчета, а магазинът им носи името "Сладурите". Насядали по бордюрите на централната ямболска улица, плетат гривнички от разноцветни ластици и ги продават. Отначало го правили за забавление, но им хрумнало, че могат да бъдат и полезни, обясни Ния Щерева:

Това лято, от много скоро, решихме да продаваме гривни и започнахме да продаваме. Събирахме пари и ми се роди някаква идея в главата защо да не събираме пари, като продаваме гривни за болните деца. Допитах се до тях и те се съгласиха.

Щандовете представляват два обърнати кашона. Върху тях са разположени десетки видове пъстроцветни гривнички, които струват от 30 до 70 ст. На лист хартия е написано, че събраните пари ще отидат при болни деца.

Касиер е Станислав Мирчев. Той обслужва клиентите и събира мнения:

Мисля, че тази идея е добра и ние даряваме за болните деца.

Оказва се че трудът им, поне засега, е възнаграден и вече са успели да съберат близо 900 лева. В края на лятото, когато импровизираният магазин затвори, ще бъде взето решение на кого да бъдат дарени събраните парички.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна