Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството разглежда няколко решения за АЕЦ "Белене"

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов обяви, че до месец трябва да се изясни бъдещото решение по казуса АЕЦ "Белене", като правителството работи в няколко посоки. Той коментира обвиненията на партия АБВ, че България се бави с решението на казуса:

Това е въпрос на седмици, в които ще бъде решено. Министърката разговаря с руската страна, ние разговаряхме с тях. Сега в Иран ще чуем дали ще имат интерес към подобно нещо - да продаваме там реактора заедно с руската страна. Трети вариант - да го обявим за приватизация. Ако всички тези варианти не успеят, то тогава ще вляза в парламента и ще кажа: "Колеги, или трябва в новия бюджет да заложим толкова пари, или трябва да слезе мораториумът и тогава да търсим пари да го построим.

Борисов подкрепи министъра на културата Вежди Рашидов, чиято оставка беше поискана от журналисти и интелектуалци, след писмо, касаещо водещия в Българската национална телевизия Георги Ангелов
Аз му се обадих и му казах: "Веднага пресконференция" и да се извини, ако е оставил такъв оттенък. Защото ние нямаме абсолютно никаква власт върху медиите. Най-опозиционната дори е БНР.  Нито един път да сте ме чули да се изкажа по тая тема? Или за БНТ, или за който и да било?

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна