Eмисия новини
от 19.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хотелиери от "Слънчев бряг" недоволни от начина, по който се извършват проверките в курорта

Снимка: Wikipedia

"Съюзът на собствениците" в "Слънчев бряг" не одобрява начина, по който се извършват проверките в курорта. Браншовата организация ще изрази недоволството си в декларация, която днес ще бъде изпратена до МВР и до министерствата на финансите и на туризма.

Най-голямата браншова организация в "Слънчев бряг" – "Съюзът на собствениците", настояват контролът да е за всички и да се проверяват и незаконните сергии, а не само хотели и заведения. Председателят на Съюза Елена Иванова коментира:

Искаме да има полиция, но нека тя да бъде по-дискретна. Не могат да бъдат с жилетки, автомати "Калашници", въоръжени до зъби. Това се наблюдава от туристите и все едно сме някакъв военен лагер.

От чуждите туристи няма постъпили оплаквания, защото визираните полицаи са извън курорта и не правят такова впечатление. Има обаче отлив на българи, които посещават комплекса за уикенд туризъм, признава Елена Иванова:

"Слънчев бряг" е един доста елитен курорт и се посещава от една българска публика, която е сравнително заможна. Тези гости в момента ги няма. Скъпи, луксозни коли не се виждат и това всичко е резултат на присъствието на полицията и жандармерията.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.