Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гроздан Караджов и Трайчо Трайков са две от имената на РБ за кандидат-президенти

| обновено на 12.07.16 в 16:49
Снимка: БГНЕС

До 20-и юли петте партии от Реформаторския блок трябва да са предложили конкретни имена за предстоящата президентска надпревара. Това обяви Найден Зеленогорски след заседанието на Изпълнителния съвет на блока: 
Нито едно име не е обсъждано конкретно. По принцип всички партии са се обединили около идеята това да бъде кандидатура със силно гражданско присъствие с граждански профил като при всички случаи държим нашият кандидат за президент ясно да отстоява евроатлантическата ни ориентация, ориентацията ни във външно политически план, борба с корупцията, ефективна съдебна реформа, все неща, които са основополагащи за РБ.
До този момент, от членове на Гражданския съвет на Реформаторския блок, са номинирани народният представител Гроздан Караджов и бившият енергиен министър Трайчо Трайков. Това съобщи във Велико Търново заместник-председателят на Народното събрание и депутат от групата на Реформаторския блок Иван Иванов.
Смятам, че са достатъчно почтени, евроатлантически ориентирани, добри професионалисти, с управленски опит и засега те са хората, които обсъждаме, но днеска ще има заседание на Изпълнителния съвет в София и най-вероятно, едва ли тази седмица, но до към 20 юли сме си сложили рамка, до която ние да обсъждаме вече, да сложим на масата нашите кандидати, каза Иван Иванов от Реформаторския блок.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени