Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова даде 48 часа на Борисов да обяви кандидатурата си за президент

Снимка: БГНЕС

Ако ГЕРБ загуби президентския вот, веднага ще насроча предсрочни избори, заяви премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV и потвърди, че кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде оповестен през септември. Той призова лидерите на БСП Корнелия Нинова и на "Демократи за силна България" Радан Кънев да се кандидатират.

В отговор председателят на БСП Корнелия Нинова даде 48 часа на Борисов да обяви кандидатурата си за президент:

Господин Борисов, давам ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България. Ако го направите, веднага свиквам Национален съвет на БСП, искам номинацията на партията за моето име, ще ви дам тази битка и ще разговаряме в НДК, в нощта на изборите – кой-кой е. Ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и ви е страх.

Председателят на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов каза, относно призива на министър-председателя лидерите на партии да стават кандидат-президенти:

Всичко е възможно. Не изключвам, но е рано още.

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев коментира:

Много се страхува от независим кандидат, много се страхува от граждански кандидат, целият ГЕРБ много се страхува и по тази причина очевидно е готов и сам да се хвърли, за да предизвика и други политически лидери. Аз твърдя, че силен, независим кандидат е това, което българските граждани искат.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени