Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нишан Джингозян: Ролята на Борис Джонсън ще бъде сведена до тази на търговец

Борис Джонсън
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Терористичният акт в Ница представлява една крайна форма на насилие, това коментира в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Нишан Джингозян:

Атентатът в Ница е тема номер едно както в България, така и във Великобритания. Този терористичен акт представлява една крайна форма на насилие. Аз мисля, че живеем в глобален свят и проблемите, пред които нашите съседи и партньори се изправят, са и наши проблеми. Опасността от подобна атака съществува както в Лондон, така и в София. Политиците в Европейския съюз трябва да се концентрират върху причините за тези терористични актове, които са войните в Близкия изток. Те предизвикаха и тази огромна бежанска вълна, която застрашава Европейския съюз.

Джингозян коментира и политическата ситуация във Великобритания:

Борис Джонсън е едно от най-разпознаваемите лица в Консервативната партия на Великобритания. За някои той е със статут на икона в тази държава. Изключително популярен е със скандалните си коментари по отношение на всички световни лидери от Путин до Обама. Той сравни Хилари Клинтън със садистична медицинска сестра в психиатрия. Знаете за поемата, която той написа за турския президент. Ролята на Борис Джонсън ще бъде сведена до един вид търговец. Неговата роля ще бъде да пропагандира търговските интереси на страната по света.

Цялото интервю с Нишан Джингозян можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени