Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наводнени подлези и обществени сгради в Пловдив

Пловдив-наводнение
Снимка: БГНЕС

Наводнени подлези и обществени сгради има в Пловдив след градушката, която се изсипа над града малко след 15,00 часа днес. Ледените парчета бяха с големината на орех. Последва и проливен дъжд с гръмотевици. За минути улиците побеляха. Хората търсеха къде да се скрият от стихията. Над 80 са сигналите, получени на дежурните телефони на Пловдивската "Пожарна", съобщи говорителят Цвятко Дешев:

Наводнени подлези, наводнени мазета, приземни етажи на държавни учреждения, в това число училища, Детската клиника на ВМИ, която е на ул."Васил Априлов", запушени шахти.

Във всички райони на града има множество паднали клони и дървета. Образуват се огромни задръствания. Всички екипи на общинското предприятие "Градини и паркове" работят за отстраняване на щетите. Включват се и доброволци от формированието "Пловдив 112". От енергийното дружество И Ви Ен съобщиха, че в момента без ток е един район в индустриалната зона до Рогошко шосе. Работи се и по отстраняването на авария, причинена от бурята в центъра на града, до разрушения тютюнев склад.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна