Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Даниел Пеев: „Локомотив“ ще играе приятен футбол

Снимка: БГНЕС

Даниел Пеев се завърна в родния си „Локомотив“ (София), за да помогне на клуба в "Б" група. Опитният полузащитник разкри в интервю за БНР дали е взел трудно това решение и какви са целите му този сезон.

До последно чаках развитие за трансфер в чужбина, но по една или друга причина не станаха. Аз отдавна имах разговори с настоящото ръководство, в лицето на г-н Иван Василев и г-н Николов. Така че не виждам нищо ненормално в това да се завърна у дома. Нашите отношения са на доста добро ниво. В момента изобщо не мисля за никакви трансфери. Мисля как да се подготвя по най-добрия начин за новото първенство и как да бъда най-полезен за Локомотив. Тук не става въпрос само за първия отбор, а и като цяло за клуба, каза Даниел Пеев.



Аз бих играл за „Локомотив“ дори в „А“ Окръжна група. Дори исках още тогава да им помогна, така и така бях решил, че до лятото ще си тренирам сам. Нямах документално право обаче да играя, така че при мен никога не е стоял въпросът в коя група ще играе „Локомотив“.

Гледайки какво направи ЦСКА, наистина впечатляващо. Тук не става въпрос само за спечелването на Купата на България. Аз искам да ги поздравя, че те върнаха феновете на стадиона и тази еуфория цялата година. Да, играха срещу по-слаби съперници от тях. Но навсякъде пълнеха стадионите. Футболът е за хората и това са много хубави неща.

Този сезон е голяма крачка за „Локомотив“ в настоящото състояние. Защото от „А“ Окръжна да отидеш в „Б“ група…прави се изцяло нов отбор. Треньорът се смени. Не може да се иска веднага да се атакува „А“ група. Но никога, нищо не се знае. Аз винаги съм бил футболист, който искам и имам високи цели. Със сигурност смятам, че ще играем приятел футбол. Лично моите амбиции са за Купата на България, ако имаме и късмет при жребия, да стигнем максимално далеч, което ще е добре за целия имидж на клуба, каза още Пеев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени