Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Марин льо Пен поиска оставката на министъра на вътрешните работи на Франция

Марин льо Пен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на френския крайнодесен Национален фронт Марин льо Пен призова министъра на вътрешните работи на Франция  Бернар Казньов да подаде оставка след терористичния акт в Ница.

Във всяка друга държава по света след смъртта на 250 души рамките на 18 месеца един министър би подал оставка, подчерта на пресконференция в централата на партията си льо Пен.

Същевременно френската полиция  е задържала за разпит петима души в Ница във връзка масовото убийство на 14 вечерта. Разлседването продължава, като власти все още се опитват да изяснят дали Мохамед Булел е действал сам или е имал съучастници, както и мотивите за постъпката му. Излезе и информация, че  31-годишният тунизиец, живеещ във Франция, е изпатил близо 84 000 паунда на семейството си и то седмица преди атаката.

Изправени сме пред изцяло нов вид терористична атака, като лицето-извършител  на това престъпление не е било познато на службите за сигурност в страната,  тъй като не се е проявявал по никакъв начин през годините. Съответно не е бил и пристрастен към ислямската терористична идеология преди, но явно е бил радикализиран изключително бързо, коментира от своя страна Бернар Казньов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна